פיצה ביתית על אבן שמוט \\ ניסי גולדרייך

חיה ספיר No Comments on פיצה ביתית על אבן שמוט \\ ניסי גולדרייך

אתמול, הילדים שלי חזרו מוקדם מהלימודים בגלל שהיה ראש חודש. ומבחינתי, זו בדיוק ההזדמנות להכין איתם ארוחה מיוחדת עם מה שהם הכי אוהבים, איך לא… פיצה! מתכון מיוחד לפיצה ביתית על תבנית תנור לוהטת או אבן שמוט אם יש לכם. חודש טוב ומבורך

17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מתכון ל-4 פיצות

לבצק:
2 כפות שמרים יבשים
500 מ"ל מים קרים
1 קילו קמח פיצה או קמח רב תכליתי
4 כפות סוכר
3/4 כוס שמן זית איכותי
כף מלח

לרוטב עגבניות:
5 עגבניות ללא קליפה קצוצות דק
2 שיני שום קצוצות
גבעול עלי בזיליקום קצוץ
כפית אורגנו יבש
כפית כמון
כפית מלח
כף סוכר
רבע כוס שמן זית
כף רסק עגבניות

להרכבת הפיצה:
פתיתי גבינה מוצרלה/קשקבל
זיתים/ בצל/ עגבניות ומה שאוהבים
עלי בזיליקום

מכינים את הבצק:
1 במיקסר שמים את השמרים עם המים ומערבבים שלא יהיה גושים.
מוסיפים את הקמח ומטמיעים תוך כדי ערבוב את השמרים בקמח.
מוסיפים את הסוכר והמלח מערבבים
מוסיפים את השמן זית ולשים 10 דקות ומעבירים לקערה משומנת מעט בשמן זית
2 מכסים בנילון נצמד ומתפיחים שעה בחוץ מורידים אוויר (מומלץ להעביר למקרר לעוד שעתיים התפחה)

מכינים את רוטב העגבניות:
1 חורצים חריץ קטן בעזרת סכין את העגבניות וחולטים וחולטים במים רותחים ומסירים את הקליפה.
2 מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את השום ומוסיפים את העגבניות ומתבלים בשאר המרכיבים ומערבבים
3 מבשלים כרבע שעה על אש נמוכה עד שההרוטב מסמיך מעט .

להכנת הפיצה:
1 מחממים תנור ,לפני הכנת הפיצה, עם אבן שמוט לפחות 40 דקות, בחום 250 מעלות. אם אין לכם אבן שמוט הופכים תבנית תנור ושמים במסילה התחתונה של התנור ומקמחים מעט בקמח
2 מחלקים את הבצק ל4 כדורים שווים
מפזרים על משטח עבודה סולת עדיפות לסמולינה או קמח בנדיבות ומרדדים עליו את הבצק ופותחים אותו גם בעזרת הידיים לבצק דק וחלק בעובי 1/2 ס"מ
3 בוזקים מהרוטב ומורחים בתנועות סבוביות בעזרת כף מהמרכז ועד השוליים
4 מפזרים מוצרלה בנדיבות ומתבלים בזיתים וירקות כמו שאוהבים
5 את השוליים מורחים בשמן זית ומעבירים למגש העברה לתנור
אופים 10 דקות ומגישים חם

בתאבון!



0 תגובות